Каролина се класира за полуфиналните плейофи в Източната конференция на НХЛ след драматична победа с 4:3 в решителния седми мач от серията срещу Ню Джърси. „Ураганите” пометоха своя съперник с два гола в последните 80 секунди на срещата и на полуфиналите ще спорят с шампиона от редовния сезон Бостън. Ню Джърси водеше с 3:2 малко преди края и близо 18-те хиляди зрители предусещаха победата на своя тим. Юси Йокинен обаче изравни 1:20 преди края, а 31 секунди преди последната сирена на редовното време Ерик Стаал мушна шайбата зад легендарния вратар Мартин Бродюр и прати Каролина в следващата фаза. Вратарят на Каролина Кем Уорд спаси 32 удара, а Бродюр завърши с 27 спасявания.

Това е втората шокираща загуба за Ню Джърси в серията. В мач номер 4 Йокинен донесе победата на Каролина с попадение в сетния миг.

Вашингтон се класира за втория кръг на плейофите за първи път в последните 10 години. Столичани надиграха Ню Йорк Рейнджърс с 2:1 в решителния седми мач от серията, която спечелиха с 4:3. В герой за Вашингтон се превърна 39-годишният Сергей Фьодоров, който вкара победното попадение за своя отбор 5 минути преди края на мача. Преди това Ник Антропов отбеляза за Рейнджърс, а за домакините точен бе Александър Сьомин.

Вашингтон е 21-ият отбор в историята на НХЛ, който обръща плейофна серия от 1:3 до 4:3. Вашингтон ще играе с Питсбърг в следващия кръг на плейофите.