Олимпийският и световен шампион Канада постигна трета победа в третия си мач от група "В" на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Германия и Франция.
В Париж "кленовите листа" се наложиха с 6:0 над тима на Беларус, а с два гола се отчетоха Брейдън Пойнт и Нейтън Маккинън.

Пойнт откри резултата в шестата минута на мача, а с два гола на Маккинън през втората третина канадците дръпнаха с 3:0 в резултата. В последните 20 минути Джеф Скинър, Клод Жиру и отново Пойнт оформиха крайния резултат, с който Канада се откъсна еднолично на върха в групата с 9 точки.

В група "А" в Кьолн Русия се наложи с 6:3 над домакина Германия. "Сборная" стигна доста лесно до успеха, след като взе аванс от 3 гола още след първите 20 минути.

Вадим Шипачьов откри резултата след едва 64 секунди игра, а в последните 3 минути на първата част гостите стигнаха до нови две попадения, отново чрез Шипачьов и Сергей Плотников. Никита Гусев покачи на 4:0 в 12-ата минута на втората част, а пет минути по-късно Никита Кучеров реализира за 5:0.

Брукс Мацек и Филип Гогула върнаха два гола за Бундестима в началото на последната четвърт, но Кучеров отговори с нов гол за руснаците.
Крайното 3:6 оформи Фредерик Тифелс 50 секунди преди последната сирена.

В класирането в групата води Русия с 8 точки, пред Латвия с 6 и Швеция с 4. Германия е на четвърто място с 3, колкото има и петите САЩ, които по-късно днес срещат деветкратния световен шампион Швеция.