Камил Стох спечели състезанието от Световната купа по ски скокове в Закопане и записа втората си победа през сезона и общо тридесет и пета в кариерата. Пред домашна публика 32-годишният поляк не остави съмнение в превъзходството си, след като завърши с 295.7 точки от двата си скока. След първия рунд той беше трети, но с опит от 140 метра успя да се изкатери до първата позиция.

Щефан Крафт от Австрия завърши на втората позиция за шести път през настоящия сезон. 26-годишният състезател приключи с 290.6 точки при опит от 138 метра в последния си скок. Последното място на почетната стълбичка бе заето от друг представител на Полша - Давид Кубацки. Той водеше с много силен първи опит от 140 метра, но не успя да отговори на Стох и Крафт, а в крайна сметка завърши с 287.8 точки.

Най-добрият българин Владимир Зографски ще прибави точки към актива си, след като завърши 25-ти с общо 239.8 точки. Зографски преодоля на два пъти 126 метра, което му беше достатъчно да попадне сред топ 30 в Закопане.

В класирането за Световната купа продължава да води германецът Карл Гайгер с 931 точки. Следват Щефан Крафт с 883 и Рьою Кобаяши с 831 точки.