Рекордно класиране в кариерата си в Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски Камен Златков. На слалома в Леви, Финландия, 21-годишният софиянец зае 11-ото място с време 1:47,94 мин. В първия манш Златков бе 23-и, а с осмо време във втория завърши на 1,08 сек от победителя Алекс Винатцер (Италия). Втори с 1:47,48 мин е Линус Щрасер (Германия), а трети с 1:47,51 мин е Александър Хорошилов (Русия). Осми на 0,10 сек пред Камен е олимпийския шампион в слалома от Ванкувър 2010 Джулиано Рацоли (Италия). 

"Още преди състезанието се чувствах много добре, защото на тренировките давах добри времена. Вчера направих стабилен първи манш, без риск и грешки и бях в добра позиция за втория. Тогава реших да рискувам и една малка грешка ме извади от трасето. Днес направих два стабилни манша и резултатът бе на лице", коментира след състезанието в Леви националът.

Досега в кариерата си Златков имаше като най-добро представяне в Европейската купа - 19-о място на слалома в Берхтесгаден на 11 март 2018-а година. Общо до момента Камен има вече 5 влизания в първите 30 за Европейската купа.

От Леви националът лети утре за Китай, където в Уанглонг (4-7 декември) и после в Тайуу (10-13-и декември) ще кара в 4 гигантски и 4 слалома за Континеталната купа, която с ранга на Европейската купа.