Детройт пропусна възможност да върне първото си място в НХЛ, след като шампионите загубиха с 3:5 от Калгъри и останаха на точка зад Сан Хосе в борбата за Купата на Президента, която се връчва на отбора с най-много точки в края на редовния сезон.

Калгъри, който се намира на трето място на запад, поведе с 3:0 още във втората третина и изпрати вратаря Крис Озгууд на скамейката за пореден път през този сезон.

В последствие Червените криле стигнаха до 3:4 едва 6:57 минути преди края, но гол на празна мрежа на Крейг Конрой донесе победата за Пламъците и прекрати серията от четири поредни победи на Детройт.

Майк Камалери записа три точки с гол и две асистенции, а победния гол в мача вкара Къртис Гленкрос в третата част, след като беше точен за 4:1 цели 14:29 минути преди последната сирена. Йохан Францен и Иржи Худлер вкараха по един гол и върнаха Детройт в мача, но не успяха да преодолеят за четвърти път Мика Кипрусоф, който спря 30 шайби.

Озгууд пък се задържа на леда едва 26 минути, но получи голове от Дион Фанеуф, Джейми Лундмарк и Камалери, след което беше заменен от Тай Конклин. Павел Датсюк вкара първия гол за носителите на Купа "Стенли".

Джеф Картър и Симон Ганье бяха точни на два пъти в последната третина за победата на Филаделфия с 4:2 в дербито от Атлантическата дивизия срещу Ню Джърси.

Брендън Канахан даде преднина на Дяволите в началото на мача, но възстановеният от контузия Дани Бриер изравни минути по-късно, а Майк Нъбъл покачи на 2:1 в полза на Филаделфия във втората част. Само 5 минути по-късно обаче Джейми Лангенбрюнер вкара гол за ново равенство.

Хокеистите на Филаделфия показаха за пореден път изключителна успеваемост в един от най-важните елементи на съвременния хокей. Три от головете на Летящите паднаха при игра с човек повече на леда - пауърплей.

В последна среща от вечерта Рей Уитни вкара гол 1:37 минути след началото на продължението и донесе две точки за отбора на Каролина, който победи с 3:2 Флорида.

Туомо Рууту и Патрик Ийвс вкараха другите два гола за победителите, а Джей Бувместер и Кори Стилман бяха точни за Пантерите.

Ураганите са сигурни участници в плейофите, докато Флорида дели осмото място, което също дава квота за плейофите, с Монреал.