Отборът на Калгари спечели с 5:3 срещу гостуващия Минесота и нанесе първа загуба на съперника си за сезона в редовното време.

В предишните си осем мача гостите имаха седем победи и едно поражение след продължение.

Минесота поведе с 3:0 до средата на първата третина с голове на Брайън Ролстън, Марк Париш и Уес Уолц, но допусна обрат.

Калгари изравни с три попадения през втората част на Жером Игинла, Дион Фандьоф и Алекс Тангей, а Ейдриън Акойн и Робин Ригиър вкараха рано в последната третина, за да донесат успеха на канадците.

Крис Кларк се отличи с две попадения, а Александър Овечкин добави гол и две асистенции за успеха на Вашингтон над Тампа Бей с 5:3. Това бе първа победа за столичани след серия от четири поредни поражения. Давид Щекел се разписа за първи път в НХЛ, а Бруукс Лейч също вкара за Вашингтон.

Тампа пък допусна трета поредна загуба като гост за първи път от 2000 година.

Вратарят Кам Уорд отрази 19 шайби и записа шестата си победа в шест мача при 6:2 за Каролина над Бъфало като домакин.Джейсън Поминвил се разписа два пъти за гостите, но това беше недостатъчно, след като отборът допусна четири гола в третата част.

Оли Йокинен вкара две попадения при успеха на Флорида над Филаделфия и стана лидер в клубната история по отбелязани голове и точки.

Йокинен вече има 356 точки и 158 попадения, с което подобри постиженията на Скот Меланби.Грегъри Кямбъл също вкара два за победителите, а вратарят Томаш Вокоун отрази 20 шайби.

Томас Холмстрьом реализира шестия и седмия си гол за сезона, а Брайън Рафалски се отличи с две асистенции при 3:2 за Детройт над Ванкувър.