Джони Годро вкара гол в продължението за победа на Калгари с 2:1 над Чикаго в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Той донесе пети успех на Пламъците в последните им шест мача, които завършиха с продължение. Единствената загуба на Калгари при допълнителна част дойде след изпълнение на дузпи.
Пламъците имаха категорично превъзходство в продължението и спечелиха заслужено, въпреки че стигнаха до гол едва след шестия си удар в рамките на минута и половина. 

Годро беше автор на два от тях, след като догони шайбата при отбита шайба от собствен опасен изстрел. Той я завъртя на два пъти около стика си, излъга вратаря Скот Дарлинг и го преодоля от малък ъгъл за победата. 

Головете в редовното време паднаха в първата четвъртина, в която Шон Монахан даде аванс на Калгари, а Артьом Анисимов изравни. В този мач приключи и серията на Патрик Кейн, който имаше точки в 14 поредни двубоя с екипа на Черните ястреби. 

Майк Грийн и Дилан Ларкин вкараха през втората третина за Детройт, а Петер Мразек спаси 35 шайби за победата на Червените криле с 3:2 над Лос Анджелис в друг мач от петъчната програма на НХЛ. Томаш Татар също се разписа за Детройт при асистенция на Хенрик Зетеберг и Джъстин Абделкадер, които изработиха и гола на Ларкин за 3:2. 

Джеф Петри вкара за първи път в кариерата си в НХЛ два гола в един мач, помагайки на Монреал за победата с 5:3 над Ню Йорк Айлъндърс. Кари Прайс, който пропусна осем мача, се завърна на вратата на Канадците с 33 спасени шайби, докато Томас Флайшман, Нейтън Болио и Брендън Галахър вкараха останалите голове за Монреал.

Резултати от двубоите, играни тази нощ в НХЛ:

Каролина - Торонто 1:2 след дузпи
Кълъмбъс - Нешвил 4:0
Детройт - Лос Анджелис 3:2
НЙ Айлъндърс - Монреал 3:5
Калгари - Чикаго 2:1 след продължение
Едмънтън - Ню Джърси 5:1

Лидери в дивизиите:
- Атлантическа: Монреал 32 точки, Отава 23;
- Столична: НЙ Рейнджърс 30, Вашингтон 25;
- Централна: Далас 32, Сейнт Луис 27;
- Тихоокеанска: Лос Анджелис 24 и Сан Хосе 22 /БТА