Марк-Андре Флюри записа 16-ия си мач в кариерата без допуснат гол в плейофите при победата на Лас Вегас над Минесота с 4:0 в четвъртия мач от първия кръг на плейофите в НХЛ.

Така Флюри се изравни на третото място във вечната ранглиста, а Лас Вегас поведе с 3:1 в серията и е само на един успех от класиране във втория кръг. Николас Рой вкара два гола за успеха, а по един добавиха Алекс Тък и Марк Стоун.

Флюри направи 35 спасявания и се изравни на третото място във вечната класация с Къртис Джоузеф. Единствените двама вратари с повече мачове без допуснат гол в кариерата в плейофите са легендата на Ню Джърси Мартин Бродюр (24) и Патрик Рой (23). Следващият мач от серията е на 25 май в Лас Вегас.

Носителят на Купа "Стенли" за миналия сезон Тампа Бей разгроми с 6:2 Флорида и поведе с 3:1 в серията, в която се играе до четири успеха. Алекс Килорн се отлични с два гола и две асистенции за победителите. Останалите попадения реализираха Антони Сирели, Яни Гурде, Ондржей Палат и Никита Кучеров. За Флорида точни бяха Жонатан Юбердо и Картър Върхейги. Андрей Василевски направи 39 спасявания за Тампа Бей.

Руският вратар на Флорида Сергей Бобровский допусна пет гола и беше заменен от Крис Дрейджър, който отрази 11 удара.

Ню Йорк Айлъндърс победи Питсбърг с 4:1 в Източната конференция. Резултатът в серията с 2:2 победи. Джош Бейли и Райън Пълок вкараха през втория период, а новобранецът Иля Сорокин направи 29 спасявания. Оливър Уолстрьом и Джордан Еберле реализираха по един гол в рамките на 24 секунди през третата третина.

Зак Астън-Рийс вкара, а Тристан Джари отрази 22 шайби за "пингвините". Сидни Кросби не записаточка в трета поредна среща.

Остин Матюс се отличи с гол и две асистенции при победата на Торонто с 5:1 срещу Монреал. Резултатът в серията е 1:1 победи.

Вилям Ниландер добави гол и асистенция, а точни за успеха бяха още Джейсън Спеца, Расмус Сандин и Александър Керфут. Йспери Котканиеми вкара гола за "канадците".

Срещи от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада (играе се до четири победи в седем мача):

Тампа Бей - Флорида - 6:2
* Тампа Бей води в серията с 3:1 победи.

Ню Йорк Айлъндърс - Питсбърг - 4:1
* Резултатът в серията с 2:2 победи.

Торонто - Монреал - 5:1
* Резултатът в серията е 1:1 победи.

Минесота - Лас Вегас - 0:4
* Лас Вегас води в серията с 3:1 победи.