Детройт допусна изненадваща домакинска загуба с 0:2 от Ню Йорк Айлендърс и пропусна да излезе еднолично начело в класирането в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Шампионите останаха със 107 точки, колкото има и Сан Хосе. Вратарят на гостите Джоуи МакДоналд спаси всичките 42 удара към вратата си и за първи път в кариерата си не допусна гол. Франс Нилсен и Джош Бейли донесоха победата на Айлендърс, който е с най-слаби показатели в цялата лига.

Александър Овечкин отбеляза два гола, а Вашингтон надделя над гостуващия Тампа Бей с 5:3. Овечкин, който е лидер при стрелците с 53 попадения досега, записа и две асистенции. С второто си попадение в мача на празна врата седем секунди преди края той достигна и границата от 100 точки.

Никлас Бекстрьом също се отличи с два гола за столичани, които събраха 99 точки и излязоха на второ място на Изток. Тим Конъли се разписа два пъти за успеха на Бъфало над Торонто с 5:3. Вратарят Райън Милър допринесе с 33 спасявания за победата.

Брент Сийбрук отбеляза решаващото попадение 1:24 минута преди края на продължението, а Чикаго се справи с гостуващия Ню Джърси с 3:2. Сийбрук се отличи и с асистенция, а Мартин Хавлат също завърши с гол и асистенция за домакините. Зак Парайс вкара 42-ия си гол за сезона, а Пол Мартин също се разписа, но Ню Джърси допусна трета загуба в последните си три мача. Дъстин Пенър вкара две попадения, а вратарят Дуейн Ролосън отрази 51 шайби за победата на Едмънтън с 5:3 в залата на Анахайм.

Райън Гецлаф се отличи с два гола и асистенция за домакините, които поставиха клубен рекорд за най-много удари към вратата на съперника в мач от редовния сезон.

Резултати:

Вашингтон - Тампа Бей - 5:3

Бъфало - Торонто - 5:3

Детройт - НЙ Айлендърс - 0:2

Чикаго - Ню Джърси - 3:2 след продължение

Колорадо - Ванкувър - 1:4

Анахайм - Едмънтън - 3:5