Именитата състезателка по ски-бягане Тереза Йохауг ще пропусне Зимната Олимпиада в Пьончан догодина. Това стана ясно, след като Спортният арбитражен съд в Лозана удължи наказанието на норвежката на 18 месеца.

Йохауг бе наказана с 13 месеца лишаване от състезателни права заради употреба на забранени субстанции. Санкцията бе в сила със задна дата от 18 октомври 2016 година и това означаваше, че Йохауг ще може да вземе участие на Олимпийските игри в Пьончан през февруари 2018-а.

Международната ски федерация обжалва решението и поиска по-тежка санкция. КАС уважи жалбата и увеличи наказанието с още 5 месеца, лишавайки Йохауг от възможността да се състезава на Зимната Олимпиада.

Йохауг даде положителна проба за забраненото вещество клостебол по време на извънсъстезателен тест през септември миналата година.

В кариерата си Йохауг има златен, сребърен и бронзов медал от олимпийските игри във Ванкувър и Сочи, а също така 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови отличия от световни първенства. Към тях трябва да се прибавят и двете Световни купи от 2014 и 2016 година./БТА