Новата танцова двойка на България Ина Демирева - Юрий Куракин е твърдо решена да отстоява позициите на Албена и Максим във фигурното пързаляне. Дуетът е млад и трябва да извърви дълъг път на лишения, травми и къртовски тренировки, но и двамата изглеждат готови за атаката на върха.

Според много специалисти на Световното за юноши и девойки, двойката ни можеше да бъде в 15-цата, но притеснението при задължителния танц бе решаващо в оценките на съдиите.

„Можеха да се класират много по-напред, силата им бе в оригиналния танц, но първото впечатление в нашия спорт понякога е решаващо.” - коментира Албена Денкова.

За Ина и Юра в София бе последното състезание при юношите и девойките, оттук-нататък те ще се появяват само при мъжете и жените. Идва шампионата на планетата в Гьотеборг, а там конкуренцията ще бъде жестока…Място във волната ще е постижение, което определено ще открие хоризонта на прохождащата ни сред елита двойка.

Ина и Юра живеят в Москва, тренират целодневно при Елена Костарова - признат специалист. Пред Гонг Албена Денкова обеща, че ще направи всичко възможно заедно с Максим да се включи в подготовката на своите последователи за Световното в Гьотеборг.

„Живеем скромно. Родителите ми наеха квартира в Москва, прибираме се там само за да спим. Цял ден сме на пързалката.”-обяснява Ина. Сестрата на Албена иска да научи партньора си да говори български.

„Тя говори само на руски, как да се науча?!” - недоволства Куракин.

„Цялата ни тренировка е на руски, а вкъщи по навик продължавам в същия тон. Понякога имам чувството, че се побърквам.”- обяснява Ина. Красавицата обеща, че ще научи по примера на кака си своя партньор на леда да говори правилно български.

„След като се състезава за България е длъжен да научи езика ни. Кой друг, ако не аз ще се справи с уроците.”- усмихва се чаровницата.

Новата ни танцова двойка оттук нататък се пуска в истинските състезания при мъжете и жените, желанието е огромно, а тайната мисия - медал от зимна олимпиада. Пътят е трънлив, но не и невъзможен, така както го изминаха Албена и Макс!