Капитанът на националния отбор по ски Стефан Георгиев записа една от най-престижните си победи в слалом за ФИС.

В словенския курорт Рогла софиянецът с лекота спечели 50-то си състезание от календара на Международната федерация по ски. Това е и негова трета победа от началото на сезона.

Георгиев даде общо време от двата манша 1:24,90 минути. Втори на цели 0,75 секунди зад него е Бьоргвин Бьоргвинсон от Исландия, а трети с 1:26,29 минути е холандецът Алвин Де Куартел.

Големите звезди Далибор Шамшал (Хърватия), Алън Бакстър (Великобритания) и Берни Ваджич (Словения) останаха съответно 5-и, 7-и и 8-и. Последният бе пети в Алта Бадия и осми във Венген в слаломите за Световната купа през този сезон.

Победата в Рогла е историческа за Георгиев, защото той взе рекордните за свой успех 11,52 наказателни точки. Ако повтори и в следващите си стартове тези точки, то той ще има възможност да стартира по-напред за Европейската купа, което ще му даде предимството да кара по по-добро трасе и да гони отново класиране в първите 10. През новия сезон Георгиев има победи в слаломите за ФИС в Банско и Арнолдщайн (Австрия).