Италианките Марта Басино и Федерика Бриньоне окупираха първите две места на първия старт от новия сезон на Световната купа по ски-алпийски дисциплините при жените.

Гигантският слалом в Зьолден, Австрия мина под диктовката на двете сънароднички, като Басино даде най-добро време в първия манш и пети резултата във втория, което ѝ бе достатъчно за успеха, докато носителката на Големия кристален глобус от миналия сезон Бриньоне регистрира второ най-добро време и в двата манша, за да остане на втора позиция, на 14 стотни от победителката. На почетната стълбичка се качи и Петра Влъхова от Словакия, която бе с близо секунда по-бавна от Бриньоне.

Откриването на сезона в Световната купа мина под знака за противоепидемичните мерки заради пандемията от коронавирус, като край пистата нямаше фенове, представителите на медиите бяха в ограничен брой и нямаше физически интервюта след финала.

Следващият старт при жените е след близо месец в Цюрс, Австрия, където на 13 ноември ще се проведе паралелен гигантски слалом.

Надпреварата при мъжете стартира утре с гигантски слалом в Зьолден. /БГНЕС