Италианецът Джулиано Рацоли спечели слалома в Загреб, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Рацоли финишира с общо време от двата манша 1:50,00 минута и записа първа победа в кариерата си за Световната купа пред погледа на италианската ски легенда Алберто Томба.

Втори на почетната стълбичка се качи друг италианец - Манфред Мьолг, който остана на 23 стотни след победителя. Трети е Жулиен Лизеро (Франция), който завърши за 1:50,49.

Състезаващият се за България Килиан Албрехт зае 32-о място на слалома в Загреб. Албрехт направи отлично спускане в първия манш и финишира с време 53,31 секунди, като само 14 стотни го разделиха от 30-о място и участие във втория манш.

Стефан Георгиев също стартира, като остана на 45-о място от 50 завършили участници с време 54,93.

Лидер след първия манш с 50,48 секунди бе победителят от първите два слалома за сезона Райнфред Хербст от Австрия, но при второто си спускане той направи сериозна грешка в горната част на трасето и финишира едва пети.

Австриецът Бенямин Райх остана 11-и в слалома, но това бе достатъчно да оглави генералното класиране за Световната купа с 589 точки. Втори е Карло Янка (Швейцария) с 577, а трети - Дидие Кюш (Швейцария) с 481 точки.