Минути след като бе официално награден като световен студентски шампион, ски-скачачът Владимир Зографски даде интервю за сайта на Асоциацията за университетски спорт „Академик“ www.aus.bg. Ето какво заяви той:

„Шанцата в Осърбле облагодетелстваше физически силните скачачи. Аз нямам толкова изразена физика, конкурентите ми бяха много по-високи и здрави. Затова наблегнах на техниката и най-вече на скоростта. Доволен съм от скоростта, която генерирах при отскока, това ми позволи да направя доста добър метраж и в двата опита. Те на практика се оказаха и най-добрите ми скокове тук, в Осърбле. За първи път от дълго време насам се чувствах уверен и стабилен, способен да покажа какво мога. Имаше малко нервност след като поведох, но изобщо не загубих вяра, че мога да стана шампион. Давам си сметка, че много от най-добрите в ски-скока отсъстваха, но въпреки всичко тази титла значи много за мен. Доволен съм, че изпреварих представители на легендарни школи в ски-скока, на държави, в които този спорт има хиляди състезатели и десетки шанци – Полша, Русия, Япония, Словения“. 

Зографски се надява тази титла да върне самочувствието му, да му даде спокойствието и увереността да покаже най-доброто от себе си. „Златото значи много за мен, мисля, че причината за застоя в последната година бе повече психологическа. Много неща ни се струпаха на главата, включително и тази контузия в кръста, която все още не е отшумяла напълно. В следващите два дни ще останем с бащи ми в Осърбле, за което благодаря на разбирането и помощта от АУС „Академик“. След това заминаваме с баща ми за Вилинген(Гер), където от петък до неделя предстоят поредните стартове за Световната купа, единият от които нощен. Благодаря на всички българи, които ме подкрепяха и се надявам да имаме нови поводи за радост до края на сезона“, каза Зографски.  

Титлата на Зографски е деветата, спечелена от България на Световни студентски игри. Според статистиката на www.aus.bg до този момент представителите на АУС „Академик” бяха спечелили 8 златни медала от Универсиади. Пет от тях са извоювани от Мария Петрова на турнира по художествена гимнастика от Игрите във Фукуока (Япония) през 1995 г. По една титла имат: Евгения Раданова на шорттрек от Попрад-Татри (Словакия) 1999, Добринка Шаламанова в леката атлетика от Банког (Тайланд) 2007 и Ваня Стамболова – също в леката атлетика от Уни-2009 в Белград (Сърбия).