„Истината е, че тази победа ми костваше доста. Преди няколко дни на тренировките на това трасе имах доста сериозно падане и отново контузих дясната си ръка, която беше контузена и миналия месец“, заяви най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова след победата в старта от Световната купа по сноубордкрос във Вейзоназ.

Сани призна, че е имала проблеми през седмицата заради контузия на дясната ръка.

„За мен днес бе изключително трудно да стартирам мощно, което ми отреждаше по задна позиция в стартовата секция, но съм много щастлива, че имах добър ход на дъската и в общи линии технически карах много добре и много правилно. Успях да наваксам и да поведа във втората и третата част на състезателното трасе. Щастлива съм, че успях да се събера и да направя едно наистина много добро и прецизно каране“, каза още тя.

„Борих се. Това беше моята цел и моята работа. Бях фокусирана върху терена и снега. Опитах се да генерирам максимална скорост. Условията бяха тежки. Трасето се променяше всеки един ден. Чисто функционално беше много тежко. Днес съм много щастлива, че успях да победя. Постигнах една важна победа за моята увереност, допълни още Сани Жекова.