„Прекаленото желание на биатлонистите ни за доказване ги скова и не успяха да бъдат психически стабилни. Не могат да уцелят и точните ски за този сняг. Трябва да се отпуснат”, сподели специално за Гонг от Сочи олимпийското ни аташе и президент на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

Красимир Анев завърши 48-ми в преследването на 12,5 км , а утре е надпреварата на 20 км индивидуално за Красимир Анев, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов и Михаил Клечеров. В петък пък Десислава Стоянова очаква старта на 15 км.

Ето какво разказа пред Гонг от Сочи Дафовска:

"Всичко по организацията отвътре е на ниво. Биатлонът и бягането не сме имали по-добри условия! Олимпийското село е на минути от самото трасе и все едно сме на хотел.

Няма как са сме доволни от представянето ни на 12,5км. жалко е. Аз го отчитам като прекалено голямо тяхно желание да се докажат. Не успяват психически да се съхранят стабилни. Жалко, че правят такива класирания, но това е Олимпиада, това е големият форум! Много големи спортисти също не издържат на напрежението и нека изводите да се правят след това.

Трасетата са перфектни и идеални. Така и трябва – трасетата да са от най-тежките. Това не трябва да бъде и абсолютно никакво извинение. Че не си се готвил за такъв терен е друго .

Последните два дни е доста по-топло като време и самото трасе е много по-тежко за бягане. Специално нашите момчета не могат да напаснат ските точно за този сняг! Всичко е и до стрелба. Пак казвам, че това, което като стрелба не може да се направи, ги дърпа много назад.

Всички искаме да се класират по-добре на следващите стартове, но прогнози не може никакви да даваме. Всичко зависи в точния ден, в точния час, дали ще потръгне, дали ще стрелят. Важното е да се концентрират! Да се отпуснат! Да не са толкова стегнати, че на всяка цена трябва да се направи класиране! Това ги сковава и е голям стопер в биатлона и за стрелбата.

Изненадите за мен са приятни в Сочи защото виждам бивши спортисти, биатлонисти и много шампиони тук в Сочи и ми е приятно да се срещна с тях."