Красимир Анев, който с четвъртото си място в масовия старт в Оберхоф записа най-големия успех в историята на българския мъжки биатлон, сподели след състезанието, че отдавна е очаквал такъв резултат, а сега е доказал, че е възможно.

„Отдавна очаквахме такъв резултат, ето че се случи и не е невъзможно. Радвам се, че се случи точно днес“, заяви Анев пред БНТ.

„Знаех, че трябва да бягам зад него (завършилият на трето място Малишко б.р.), но нямаше как, имаше информация, че настъпват Росторгуевс и Шлезингер, това са едни сериозни ски бегачи, и нямаше как, трябваше да опитам да задържа тази позиция. Затова карах и на финалната права пред Малишко, той малко се кри, даже на церемонията след това ми благодари, че съм му поел вятъра отпред.“

А какво би казал на тези, които оттук насетне ще очакват постоянни добри резултати? „Нищо не е невъзможно, но какво да кажа? Препоръчвам им да са малко по-сдържани в коментарите си, защото все пак ние сме хора от плът и кръв и понякога не е много приятно да прочетеш нещо негативно за себе си.“

„Всичко беше трудно, борбата с метерологичните условия обаче най-трудна. Трябва да благодарим на вакс майсторите, които се справиха отлично. Те също бяха много затруднени, момчетата се справиха много добре, ските днес бяха на ниво“, допълни Анев.