Българският биатлонист Красимир Анев заяви, че все още не са решени проблемите му с БФБиатлон, но мотивацията му е помогнала да покаже най-доброто от себе си през този сезон. 

"Бях доста по-мотивиран от предишни години, трябваше да доказвам, че може да се случат добри резултати и без да имаш голям екип и без да имаш голямата подкрепа на федерацията. Това беше моята голяма мотивация. Имаше още какво да покажа, много са причините, не искам да прозвучат като извинение, просто
обективно то се видя какво се случи от средата на сезона нататък. Според мен изпращам една успешна година и не мога да не бъда недоволен", заяви Анев, след като беше награден за спортист номер 1 на месец февруари.

Той е резервиран относно разговорите между него и БФБиатлон.

"С цел да бъда по-сдържан в изказванията си ще кажа само, че съм доста резервиран. Диалог винаги е имало, но само едно и също си повтаряме - диалог, диалог, диалог и накрая . . . не съм го казал аз не думи трябват, а дела -така че бъдещето ще покаже, но засега имам уверението, че всичко ще бъде наред. Надявам се да не се стига до там фактите да говорят. Имаше доста неща, които ми липсваха този сезон. Липсваше ми по-голям екип, липсва ми масажист, липсва ми малко по-голямо материално осигуряване откъм ски, липсва ми по-добър организационно-логистичен план, липсва ни пълна подкрепа от федерацията, която на останалата част от отбора не липсва, смея да го твърдя. Надявам се този диалог, за който говорим да се състои скоро и най-вече делата и фактите след този диалог да са променени", каза още Анев.

"Съжалявам, че се получи този срив в средата на сезона психологически, аз не го създадох, беше изкуствено създаден. Беше ми крайно неприятно. Наистина не пожелавам на никого да изпада в такава ситуация. Беше ми доста трудно, размахване на декларации и други подобни, абсолютно излишни неща. Можехме да
си решим нещата вътре, но трябваше да се покаже, че . . . не искам да се повтарям. Знам, че мога да стрелям бързо и точно, въпреки твърденията на някои треньори, но просто е въпрос на време", добави биатлонистът.

"Има един човек, който е виновен за срива в отношенията ни с останалите състезатели в отбора. Неговият принцип е "разделяй и владей". Имена не споменавам, вие сте достатъчно запознати със ситуацията в българския биатлон, сами ще се досетите. Получава му се засега. Лошото е, че всичко се прави, за да бъда аз черната овца. Аз не знам какво лошо има в това да искаш да си покажеш максималните възможности и затова да те правят черната овца. Не искам да се всява някакво напрежение след тези мои думи. Ще си изясним отношенията в федерацията и продължаваме напред", заяви Красимир Анев.

Той каза, че ще си почине през месец април, а през май ще разговаря с федерацията относно плановете за следващия сезон./БТА