Албена Денкова гостува в предаването "120 минути" в ефира на bTV. Формалният повод беше рожденият ден на бившата фигуристка, който е на 3 декември. Тя сподели в ефира за хубавите и лошите си моменти на леда и извън него. Не пропусна да отговори и как се чувства след толкова години за причинената от Максим Стависки катастрофа през 2007 година, която отне човешки живот.

"Пързалката е една моя любов, връзката с публиката за мене е много важна, да изразявам себе си на леда", заяви Денкова в интервю за bTV.

"Не съм мечтала за такава кариера, каквато имахме ние, идвайки от България, пързаляла съм се с много любов, не съм имала много мечти", допълни тя.

"Детето има нужда от внимание и любов, то трябва да си избере с какво ще се занимава", коментира Денкова дали ще даде професионална насока за детето си. 

"Преминали сме през много препятствия докато стигнем успеха да станем световни шампиони. За нас беше изключителна музика, преди сезона взехме решението, че тази музика ни вдъхновява (става дума за Реквиема на Моцарт). Повторихме световната титла, което се случва 1 на 1000. Не мога да тълкувам съдбата на човек. Животът на хората и моят личен минава през върхове и падове. Преминаването през препятствията формира човека като характер", коментира Денкова.

"Това е въпрос на ценностна система. Това не е решение, което можеш да обмисляш. Не можеш да оставиш човек в беда, още повече че сме имали дългогодишна връзка на леда и извън него. Няма как да го оставя в такъв момент. В годините по-рядко се връщам към този момент. Това оставя отпечатък, разтърсило те е, трудно се издържа, гледам напред и си мисля за нещата, които ми се случват в ежедневието", отговори Денкова на въпрос за катастрофата причинена от Максим Стависки.

"Старая се да не пропускам моментите с детето, времето минава и не трябва да бъде пропускано", коментира още Албена. 

"България е моята родина", завърши Денкова.