Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова изрази съжалението си относно инцидента, който сполетя нейния партньор Максим Ставийски снощи.

Катастрофата стана към 19:45 ч в района на опасните завои по пътя Созопол - Царево, по поречието на река Ропотамо. Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение и се блъснал челно с Хонда Сивик с четирима пътници. Вследствие на нараняванията е починал 23-годишният Петър Петров, а едно момиче е в кома.

„Не мога да кажа нищо, защото до момента няма официално становище от органите, които разследват инцидента. Аз и Максим сме изключително загрижени и потресени от цялата ситуация”, заяви Албена Денкова пред Българска телеграфна агенция.

„Основното, което се стараем да направим, е да се погрижим за хората, които са пострадали, за да може те да се възстановят. Всичко останало е в ръцете на следствието”, допълни председателят на Българската федерация по кънки.

Денкова добави,че Максим е бил в болницата още снощи, днес също е разговарял и непрекъснато е бил в контакт с лекуващия лекар на момичето, което в е кома, както и на останалите пострадали.

„Опитваме се да помогнем с каквото можем. Надявам се утре да имам повече информация”, завърши Албена Денкова.