Вратарят Ярослав Халак и нападателят Кайл Окпосо се превърнаха в големите герои за Ню Йорк Айлендърс, след като тимът се наложи в "Барклис Сентър" с 2:1 след дузпи над Ню Йорк Рейнджърс в градското дерби от Националната хокейна лига. 

Халак направи 34 спасявания, а също така отрази и всичките 3 дузпи, изпълнени от Рик Неш, Матс Дзукарело и Дан Бойл, с което позволи на домакините да се доближат само на 5 точки от съперника си, който е лидер в класирането в дивизия Метрополитън. Единствения гол при наказателните удари реализира Окпосо, който бе точен още при първото изпълнение за домакините. 

Двата гола в редовното време паднаха през втората третина. Джон Таварес откри за Айлендърс при числено предимство на леда, но малко след това Виктор Сталберг изравни за гостите от Рейнджърс. 

Намиращият се на дъното в Западната конференция тим на Едмънтън прекъсна серията от пет поредни победи на Бостън, след като се наложи като домакин с 3:2 след дузпи.
Джордан Еберле вкара единствения гол при наказателните удари, което бе достатъчно за деветата победа на канадския тим от началото на сезона. 

След безрезултатна първа третина, Марк Летесту даде аванс на Едмънтън в средата на втората част. Тори Круг изравни в края на периода, но 10 минути преди края домакините отново поведоха. Точен този път бе Мат Хендрикс. 

Капитанът на гостите Здено Хара обаче прати мача в продължение с четвъртия си гол през сезона. Загубата не позволи на Бостън да влезе в челната тройка в Атлантическата дивизия, като тимът остава на точка от третия Отава. 

В другите две срещи от тази нощ Уинипег разгроми Торонто като домакин с 6:1. Гостите поведоха чрез Михаил Грабнер след само 120 секунди игра, но с две попадения на Дрю Стафорд и по едно на Майк Шайфеле, Андрю Лад, Брайън Литъл и Антъни Пелусо Уинипег стигна до убедителния успех. 

В Анахайм домакините от Дъкс загубиха от гостуващия Тампа Бей с 1:2. Точни за гостите през втората третина бяха Джонатан Друин и Джонатан Маркесо, а между тях за Анахайм се разписа Кори Пери.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, резултати:
Уинипег - Торонто 6:1
Ню Йорк Айлендърс - Ню Йорк Рейнджърс 2:1 след дузпи
Едмънтън - Бостън 3:2 след дузпи
Анахайм - Тампа Бей 1:2

Лидерите в отделните дивизии:
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Монреал 41 точки, Детройт 30, Отава 29
дивизия Метрополитън: Ню Йорк Рейнджърс 37, Вашингтон 35, Ню Йорк Айлендърс 32

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 39, Сейнт Луис 33, Нешвил 30
Тихоокеанска дивизия: Лос Анджелис 31, Сан Хосе 28, Аризона 27 /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS