Бронзовият медалист от Ванкувър 2010 Дайсуке Такахаши (Япония) спечели титлата при мъжете на Световното първенство по фигурно пързаляне в италианския град Торино.

24-годишният Такахаши, който водеше след кратката програма, стартира волната си програма с четворен флип и без съществени грешки стигна убедително до златото с общ сбор от 257,70 точки.

"Чувствам се страхотно. Успях да покажа най-доброто от себе си и съм много щастлив", коментира японецът, който е световен вицешампион от 2007 година.

Със сребърното отличие на второ поредно първенство остана Патрик Чан от Канада.

Чан изоставаше на 1,5 точка след Такахаши след кратката програма, но не успя да навакса и в крайна сметка завърши с 247,22 точки.

Трети, както и след кратката програма, се нареди световният първенец от 2007 година Бриан Жубер (Франция), чиито хореографи са Албена Денкова и Максим Стависки.

Трикратният европейски шампион Жубер не се представи на ниво във волната програма, в която дори беше изпреварен от чеха Михал Брезина.

Жубер, който остана на разочароващото 16-о място на Олимпиадата във Ванкувър, все пак се добра до бронза с 241,74 точки заради аванса си пред Брезина от повече от 5 точки след кратката програма.

Шампионът на България Георги Кенчадзе се нареди на 40-о място от 46 участници.