Хванатият с допинг японец се прави на гръмнат: В шок съм!

Кей Сайто<strong> източник: Gulliver/Getty Images</strong>

Кей Сайто източник: Gulliver/Getty Images

Японският състезател в шорттрека Кей Сайто се направи на ударен, че не знае как е влязла забранената субстанция ацетазоламид в тялото му. Той изгърмя с нея в първите дни на Олимпийските игри в Пьонгчанг и това стана първият случай на ползване на допинг на този форум.

Обикновено тази субстанция се ползва за замаскиране на други забранени елементи в кръвта на спортиста. Затова някак не изглежда логично той да не е разбрал как така тя е попаднала в пробата му. 

"Шокиран съм. Никога не съм приемал стероиди, така че няма какво да маскирам. Невинен съм и ще го докажа, но не искам да вредя на отбора точно сега и приемам временно решението", каза Сато. 

В същото време обаче Спортният арбитражен съд (КАС) потвърди информацията, че японецът е дал положителна допинг проба преди началото на олимпийските игри. "Спортистът е приел предложението да напусне доброволно олимпийското селище", добавят от КАС.

Свързани материали

  • МОК за руснаците: Приветстваме решението, то подкрепя борбата с допинга МОК за руснаците: Приветстваме решението, то подкрепя борбата с допинга
  • Първи положителен допинг тест в Пьонгчанг Първи положителен допинг тест в Пьонгчанг
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
допинг Пьонгчанг 2018

Зимни спортове