Лора Христова се класира на 33-о място в преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в швейцарския зимен център Лензерхайде.

Българката стартира от 43-о място след спринта в четвъртък, но направи отлично състезания. Тя пропусна само една мишена в третата от четирите си стрелби и измина трасето за 30:57.2 минути, на 3:26.2 след победителката Жюстин Бреза-Буше (Франция). Така Христова, която беше единствената българка в надпреварата, спечели първите си точки за сезона в Световната купа при жените.

Жюстин Бреза-Буше записа втора поредна победа. След успеха в спринта тя триумфира и в преследването с време 27:31.0 минути, въпреки че направи три пропуска на рубежа. За нея записа това е седми индивидуален успех в кариерата. Французойката водеше през цялото състезание и изпревари своята сънародника и носителката на Световната купа за миналия сезон Жулия Симон, която остана втора с две грешки в стрелбата и пасив от 25.2 секунди. Трета e норвежката Марит Скоган на 1:13.6 минути с две наказателни обиколки.

Лидерката за Световната купа Ингрид Тандреволд (Норвегия) направи цели седем грешки в стрелбата и се класира 15-а.

В генералното подреждане за Големия кристален глобус след седем състезания начело е Ингрид Тандреволд с 372 точки, пред Жюстин Бреза-Буше с 337, Лиза Витоци с 336 точки и други. Валентина Димитрова, която не участва днес, е 40-а с 54 точки, а Лора Христова има 8 точки и е на 63-о място.

В класирането за дисциплината преследване след три старта води Елвира Йоберг (Швеция) със 166 точки, на десет пред Жулия Симон. Димитрова е на 30-о място с 25 точки, а Христова - 55-а с 8.

По-късно днес в Ленцерхайде е преследването на 12.5 км за мъже с участието на Владимир Илиев и Антон Синапов.