Австрийката Никол Хосп спечели слалома за жени в словенския зимен център Марибор, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

24-годишната Хосп бе лидер след първия манш с 0,35 секунди преднина и със солидно спускане във втория манш спечели победата с общо време 1 минута 40,55 секунди. Това е 11-а победа за Световната купа в кариерата на австрийката.

Втора е словашката състезателка Вероника Зузулова с време 1:41,01, а трета е друга представителка на Австрия Марлийз Шилд с 1:41,06. Шилд, която спечели три слалома този сезон, даде най-добро време във втория манш, но това й стигна за третото място на 0,51 секунди след Хосп.

С успеха в Марибор Никол Хосп увеличи преднината си в генералното класиране за Световната купа пред втората Мария Рийш (Германия), която остана седма.

Водачката в класирането за малката световна купа в гигантския слалом Денизе Карбон от Италия пропусна врата във втория манш и не завърши.

Световната шампионка в слалома Шарка Захробска от Чехия остана четвърта на 1,10 минута след победителката.

В класирането за малката световна купа в слалома начело е Никол Хосп с 405 точки, следвана от Марлийз Шилд (Австрия) с 360 и Вероника Зузулова (Словакия) с 311.