Международната федерация по хокей на лед временно спря правата за участие в мачове на седем играчи от отбора на Динамо-Молодечно заради участие в уговорена среща от първенството на Беларус.

Наказани за петима хокеисти от Беларус - Павел Боярчук, Вячеслав Лисичкин, Никита Устиненко, Сергей Шелег, Александър Сирей, както и двама руснаци Станислав Кучкин и Алексей Иванов.

На 12 ноември миналата година Динамо-Молодечно загуби като домакин от Могильов в първенството на Беларус. След първите два периода домакините водеха с 5:2, но в последните 20 минути допуснаха четири безотвени шайби. След мача Министерството на вътрешните работи започна разследване, което установи, че редица хокеисти на Динамо-Молодечно са оказали влияние върху резултата, осигурявайки поражението на своя отбор в замяна на получаване на възнаграждение.

След това Дисциплинарната комисия на Беларуската хокейна асоциация предаде случая на Международната централа. Делото ще бъде прегледано от Дисциплинарната комисия на Световната федерация за допълнително разследване и санкции.