Четирийсет любители на хокея от Бъфало поставиха рекорд по продължителност на хокеен мач, който продължи 250 часа и 35 минути.
Играта между отборите на „Сините“ и „Белите“ продължи десет дни и завърши с резултат 1725:1697. Целта на този рекорден по продължителност мач е благотворителност. Събраните общо 1 200 000 долара ще отидат за борба с рака.

Срещата се проведе на стадион Harbour Sabre. Отборите играха на четиричасови смени от по седем души /петима на полето, един вратар и една резерва/. На всеки час имаше десет минутна пауза за възстановяване на леда. Според правилата след началото на играта смените бяха забранени. 

Хокеистите не излязоха от зимната пързалка през всичките дни на мача. Те признаха, че са ужасно уморени, но и много доволни, тъй като са събрали „невероятна сума пари“. Най-възрастният участник в срещата бе 65-годишният Алън Дейвис. 

За да влязат в Книгата за рекордите на Гинес, организаторите на мача трябва да предоставят пълният видеозапис на целия мач и статистиката от него, която е на 54 страници. До момента рекордът за най-продължителен мач е в Канада. Той е от 2015 г. Срещата е продължила 250 часа, 3 минути и 20 секунди./БГНЕС/ТАСС