Катрин Хьолцъл показа, че световната й титла в гигантския слалом не е изолирано явление и спечели старта за Световната купа в Аспен (САЩ). Германката, която миналата година изненада всички, след като спечели титлата на Световното първенство във Вал д'изер, нямаше победа за Световната купа до днес.

Тя финишира първа след двата манша с общо време от 2 минути, 9.63 секунди. Втора се нареди австрийката Катрин Цетел, която беше втора при откриването на сезона в Зьолден миналия месец. И сега тя трябваше да се задоволи с второто място с време с 0.24 секунди по-слабо от това на победителката.

Третото място отиде у италианката Федерика Бриньони, която за трети път се качва на почетната стълбичка в една шестото си състезание за Световната купа. Младата италианка изостана на 1.13 секунди след Хьолцъл.

Германската победителка беше най-бърза в първия манш на слалома, като демонстрира перфектен контрол на ските на заледената писта. Именно този аванс от 0.40 секунди в крайна сметка й осигури и крайната победа. Младата италианка Бриньоне пък беше най-бърза във втория манш.

Носителката на Световната купа за 2008-а и за 2009-а година Линдзи Вон (САЩ) се представи доста зле в първия манш и изобщо не успя да се класира за втория.

В генералното класиране за Световната купа след първите три старта начело е Таня Путиайнен (Финландия) със 165 точки, пред Катрин Цетел (Австрия) със 160 и Катрин Хьолцъл (Австрия) със 135.