Крис Крейдър направи хеттрик в третия период, за да помогне на Ню Йорк Рейнджърс да навакса изоставането си от два гола и да победи Каролина Хърикейнс с 5:3 в мач 6 в четвъртък вечер, за да се класира за финала на Източната конференция.

Крейдър сам навакса преднината от 3:1 на домакините от Каролина, като това се случи само в рамките на девет минути от третия период.

Това най-накрая позволи на Рейнджърс, спечелил трофея на Президентите, да отстрани Хърикейнс, които спечелиха две поредни победи, след като отстъпваха с 0:3 успеха в серията. Каролина изглеждаха на ръба да стигнат мач номер 7 за изпълнен с напрежение финал, но не успяха да удържат Крейдър и Рейнджърс в последните 14 минути.

Така Ню Йорк Рейнджърс се класира на финала на Източната конференция, за да се изправи срещу победителя Бостън Бруинс или Флорида Пантърс, като Пантърс водят в серията с 3:2.

Игор Шестеркин завърши с 33 спасявания за победителите от Ню Йорк. Винсент Трочек отбеляза за Рейнджърс във втория период.

Мартин Нечас, Сет Джарвис и Себастиан Ахо бяха точни за Каролина, докато Андерсен завърши с 19 отразени удара.

Джей Ти Милър отбеляза при 31,9 секунди оставащи до финалната сирена, за да изведе Ванкувър Кенъкс до победа с 3:2 над Едмънтън Ойлърс, което ги изведе на сома един успех от финала на Западната конференция.

Карсън Соуси и Филип Ди Джузепе отбелязаха при завръщането си в състава на Ванкувър, който ще се опита да завърши серията в мач 6 в събота в Едмънтън. Новобранецът Артурс Силовс направи 21 спасявания за Канъкс.

Ивендър Кейн и Матиас Янмарк отбелязаха за Ойлърс, а Калвин Пикард се отчете с 32 спасявания./ БТА