На 15 декември, в 10:00 сутринта, най-големият скиор в съвременната история Херман Майер ще открие ски сезона в топкурорта на Балканите - Банско.

40-годишният австриец пристига специално за събитието. По традиция на него ще бъдат петкратният носител на Световната купа Марк Жирардели и българският скиор №1 за всички времена Петър Попангелов.

Херман Майер има две олимпийски титли от игрите в Нагано през 1998 година, като и сребро, и бронз. Печелил големия кристален глобус като победител в генералното класиране за Световната купа четири пъти, той е и трикратен първенец на планетата.

Гостите на откриването на ски сезона 2012-2013 в Банско ще могат да премерят сили със звездите Майер, Жирардели и Попангелов в играта „Победи Шампионите“. Състезанието ще бъде съвсем истинско! Първите трима по скорост и време ще спечелят по една от привлекателните награди, предоставени от MaxSport и Юлен. Записването за играта става на: http://www.banskoski.com/bg/ . Освен шанса да станат победители и да стиснат ръката на самия Херминатор, гостите ще присъстват на концерт с популярния дует Графа и Печенката с песента „Дим да ме няма“, която е сред най-слушаните парчета на 2012 година. Водещ ще е Део.

Още по-интересна и атрактивна за гостите на откриването на ски сезона в Банско е играта Ловци на Съкровища, в която те, ако имат късмет, могат да „изкопаят“ от снега невероятни подаръци: Най-новото Ауди А 1, както и още безброй награди: Монетите на FI Bank от Панагюрското златно съкровище, Монетата на 2013 Змия; мобилни телефони от Mtel; бутилки с класно вино Домейн Бойар; уикенди в Kempisnki Grand Hotel Kitzbuhel, Austria и Kempinski Grand Arena Bansko; маски Алпина от Maxsport; бутилки Ballantine's от Pernaut Ricard; сезонни ски карти от Юлен; уикенд в хотел "Стражите" в Банско и уикенд в хотел "Мура" в Банско от Балкан Холидейз; вечеря за двама в механа "Молерите" в Банско, 10 кг бански суджук и сушен бански бут от Община Банско; сак и стекове с бира на Карлсберг; якета на Девин, сак и часовник на Ред Бул, раници на Милка и детска каска на Дженерали. И тази година Ловци на съкровища ще направи тридесет и двама късметлии, участвали в играта, „душата на компанията“ - поне за вечерта!

В 16:30 часа, след дългия и изпълнен с предизвикателства ден, жителите и гостите на Банско ще присъстват на още едно знаменателно събитие - прочутият скулптор Георги Чапкънов-Чапа ще открие своята нова, пазена в дълбока тайна, статуя. Къде? На началната станция на лифта. Вечерта ще завърши подобаващо - с тържествена заря. Организаторите на този истински празник за ски спорта в България - Юлен АД и Община Банско, канят всички да присъстват. Ще е заснежено и много забавно, обещават те.