Райнфрид Хербст спечели нощния слалом в Шладминг за Световната купа по ски-алпийски дисциплини и записа трета победа за сезона. 31-годишният австриец финишира с общо време от 1 минута, 45.91 секунди и дублира победата в Шладминг, след като бе най-бърз в състезанието и миналата година.

Победата запази първото място на Хербст в класирането за малката световна купа в слалома, информира БТА.

Австрийският алпиец бе втори след първия манш, но със силно спускане във втория грабна осмата победа в кариерата си и зарадва ентусиазираната публика в Шладминг.

Втори остана швейцарецът Силван Цурбриген с 1:46.47 минута, а трети е Манфред Прангер от Австрия. Прангер водеше след първия манш, но направи грешка в края на второто си спускане и остана трети с 1:46.73 минута.

Състезаващият се за България Килиан Албрехт финишира на предпоследното 59-о място и не успя да се класира за втория манш.

"Имах дежа вю, че ще спечеля. Често губя позиции във втория манш, но този път обърнах нещата. Това е добър знак за бъдещето", коментира победителят Райнфрид Хербст.

Бенямин Райх дооформи успеха на австрийските алпийци в състезанието, завършвайки четвърти и по този начин увеличи аванса си на върха в генералното класиране. Райх има 903 точки, следван от Карло Янка (Швейцария) с 829 и Дидие Кюш (Швейцария) с 746 точки.