Навръх 36-ия си рожден ден вратарят на Ню Йорк Рейнджърс Хенрик Лундквист стана първият в историята на НХЛ, който спасява поне по 50 изстрела към вратата си за поредни победи на тима си.

Шведът отрази точно 50 шайби при победата на Ню Йорк с 3:1 над Калгари като гост, като статистиката на НХЛ по този показател, която се води от 1955 години, не показва досега да е било правено подобно нещо.

Всъщност, само двама вратари в историята на лигата са правили по 50 спасявания в два поредни мача, но техните отбори не са печелели и двете срещи. Първи това прави вратарят на Чикаго Ал Ролинс през 1955 година, но тимът му печели само една от срещите си, докато през януари 1963 година Гумп Уорсли повтаря упражнението на вратата на Рейнджърс, но отборът от Ню Йорк губи и двата си мача.

В сряда Лундквист спаси 50 шута при победата на Рейнджърс 6:5 над Ванкувър като гост.

Иначе попаденията за успеха на Ню Йорк в мача реализираха новопривлеченият Райън Спуунър, както и Кевин Хейс и Павел Бухневич. Точен за Калгари пък бе Брет Кулак.

Нейтън Маккинън реализира два гола за победата на Колорадо със 7:1 над Минесота.

Домакините решиха всичко в мача още в първите 30 минути, когато реализираха шест безответни гола. Техни автори станаха Габриел Ландеског и Маккинън през първата третина и Тайсън Бари, отново Маккинън, Карл Содерберг и Мико Рантатанен през втората.
Три минути преди края на втората част Мико Койву вкара почетния гол за Минесота, а в последната третина Мат Нието оформи крайното 7:1.

Седма поредна победа записа водачът в Централната 
дивизия Нешвил. "Хищниците" се наложиха с 4:3 след продължение над Ванкувър като гост.

В герой за Нешвил се превърна Кале Ярнкрок, който се разписа само 43 секунди след началото на допълнителния период.

Преди това домакините от Ванкувър водеха с 2:0 на Бо Хорват и Брендън Сутър, а Даниел Седин върна канадския тим напред в резултата при 3:2 по-малко от 9 минути преди края на срещата. Нешвил обаче намери начин да отговори във всяка една от ситуациите с попадения на Майк Фишер, Кевин Фиала и Райън Елис./БТА