Шведският вратар на тима от НХЛ Вашингтон Хенрик Лундквист напусна болницата, където претърпя сърдечна операция, съобщи самият той в профила си в "Инстаграм".

През октомври Лундквист подписа едногодишна сделка с Вашингтон. На 17 декември шведът обяви, че ще пропусне сезон 2020/2021 поради здравословни проблеми

38-годишният Лундквист заяви миналата седмица, че е претърпял петчасова сърдечна операция, която е преминала "много добре".

"Вчера ме изписаха от болницата. През последните 5-8 години прекарах много време далеч от децата си заради хокея и през последните девет дни се чувствах съвсем различно. Ще остана в Кливланд за още малко тестове преди да се върна в Ню Йорк и да продължи възстановяването си", написа Лундквист

Лундквист беше избран в Драфта на НХЛ през 2000 година под 205 от Ню Йорк Рейнджърс и беше в отбора до 2005-а.

През 2012 година Лундквист спечели "Везина Трофи" за най-добър вратар на сезона. Като част от шведския национален отбор, той е победител на Олимпийските игри през 2006-а и сребърен медалист от Сочи 2014. Освен това той има един златен и два сребърни медала от световни първенства.