Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели първия слалом за сезона в Световната купа в ските-алпийски дисциплини, след като финишира първи с време 1:48.55 минути. Той беше на 4-о място след първия манш, но успя да грабне победата със силно каране в долната част на пистата.

Така той потопи в разочарование 22-годишния французин Клеман Ноел, който завърши на 0.09 секунди. 22-годишният Ноел се надяваше на четвърта победа за Световната купа, но ще трябва да се настройва за следващите стартове.

На 3-о място остана швейцарецът Даниел Юле, който изостана на 0.18 секунди. Юле беше на 7-о място в първия манш, но се възползва от грешките на тези пред него, изпреварил с малко сънародника си Рене Ценхойзерн.

Норвежецът рискува и направи това, което трябваше, за да спечели победата. В долната част на трасето той буквално летеше в много трудни условия за каране, за да вземе преднина и да постави сериозна преграда пред последните трима скиори, които трябваше да се пуснат.

Но разбиващото сърцата участие тепърва предстоеше със спускането на британеца Дейв Ридинг, останал на 2-а позиция след първия манш и време от 54.94 секунди.

След него дойде ред и на водача от първия манш Клеман Ноел, сочен от много специалисти за наследника на Марсел Хиршер. Ноел тръгна по същия път и почти се беше ударил, но за разлика от британеца успя да се задържи на краката си. Но финишира на 2-о място в днешното състезание. Алберт Попов се пусна в първия манш и финишира с време от 56.97 секунди и не влезе в топ 30, за да се пусне във втория манш. Другият ни представител Камен Златков не успя да завърши първия манш.

С днешната си победа Кристоферсен излезе начело и в Световната купа след втория старт за сезона, събирайки 113 точки. Следват трима французи - Алекси Пинтуро със 100, Клеман Ноел и Матийо Февр с по 80.