Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона, като спечели слалома за мъже в Кицбюел, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Норвежецът, който до момента имаше десет подиума, но победата все му се изплъзваше, записа най-сетне успех и то пред австрийска публика, спирайки серията на местния любимец Марсел Хиршер от пет поредни победи на слалом.

Кристоферсен поведе след първия манш и успя да задържи аванса си, триумфирайки с общо време 1:48,49 минута. Хиршер, който доминираше тотално до момента в дисциплината с пет поредни победи, остана втори с изоставане от 0,97 секунди, с което разочарова родения в Австрия холивудски актьор Арнолд Шварценегер, който бе сред 30-те хиляди зрители край трасето в Кицбюел.

Второто място попречи на Хиршер да запише 54-а победа в кариерата за Световната купа и да се изравни със сънародника си Херман Майер във вечната класация.

Трети в Кицбюел остана швейцарецът Даниел Юле с изоставане от 1,35 минута след победителя.

В генералното класиране за Световната купа за сезона Марсел Хиршер е начело с 1054 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 800 точки и Аксел Лунд Свиндал е трети с 666 точки./БТА