Грозни сцени помрачиха края на хокейния шампионат и церемонията по награждаването. В предпоследния мач от държавното ни първенство на пързалка „Славия” срещата между Славия и ЦСКА бе прекратена и не завърши.

Началото на двубоя с нищо не показваше, че ще се стигне до грозните сцени, които се случиха впоследствие. Двубоят започна с надмощия на белите, които в 5-та минута откриха резултата чрез Мартин Бояджиев.

В 12-ата минута единият от двамата главни рефери (този мач бе ръководен от четирима съдии) Диньо Кръстев отсъди малко двуминутно наказание на състезателя на ЦСКА Кирил Ходулов за задържане със стик.

Изненадващо това предизвика доста сериозна негативна реакция от страна на неговите съотборници. Ангел Стумбов от ЦСКА скочи от пейката на резервните играчи, прекоси леда и атакува съдията Кръстев в гръб, блъсна го и той си удари главата в мантинелата. Изправяйки се рефера бе атакуван за втори път - този път от Доменико Евтимов от ЦСКА със стик. Всичко това се случи в съдийското поле.

За тези свои провинения двамата състезатели бяха дисквалифицирани и отстранени до края на играта. Срещата временно бе прекратена, докато се успокои обстановката и докато се разнесе дима от запалени факли и димки от агитките и на двата отбора.

До края на първата третина ЦСКА игра с числено намален състав и допусна още два гола във вратата си дело на Станислав Мухачов и Росен Стефанов. Така след първата третина Славия поведе с 3:0 и имаше възможност дори да отбележи още голове.

След прекъсването между двете части отборът на ЦСКА отказа да излезе на леда без обективна причина. След като по регламент съдиите изчакаха да мине необходимото време по Наредба те прекратиха мача.

Предполага се, че крайния резултат ще бъде 8:0 за Славия, тъй като към резултата от 3:0 се прибавя още 5:0 заради отказа на противника. Днес или утре УС на федерацията ще се събера за да разгледа случая.

След прекратяването на двубоя се проведе церемонията по награждаването на призьорите, където вторият ЦСКА също не се яви. Купите и медалите получиха само шампионите от Славия и третия Левски.

Призьорите бяха наградени от новия президент на БФХокей на лед - Красимир Кръстев. Индивидуални награди на шампионата: най-добър вратар - Константин Михайлов (Славия), най-добър защитник - Мартин Гюров (Славия), най-добър нападател - Мартин Бояджиев (Славия), голмайстор на шампионата - Мартин Миланов (Славия).

След края на мача съдията Диньо Кръстев установи, че автомобила му е с две спукани гуми.

Последната среща от сезона е в четвъртък Левски - Айсберг от 19:30 часа на пързалка „Славия”.