Танцовата двойка Яна Хохлова и Сергей Новитски са единствения вариант на Русия за злато във фигурното пързаляне на Олимпиадата във Ванкувър, тъжно признава президентът на федерацията Валентин Писеев преди Гран при в Москва.

Според боса интересът към ледената феерия рязко е спаднал и сега това е причина при жените да няма конкурентна за медалите състезателка, смяната на поколенията при мъжете и спортните двойки ги поставя няколко години аут от елита.

„Колкото и да е критикувано шоуто „Ледена епоха” само така можем да върнем интереса на децата и да ги накараме да тренират нашия спорт. За олимпиадата в Сочи през 2014-та ще извадим уникални таланти, с които работим в момента, но за Ванкувър ще сме конкурентни само в танците.”- коментира Писеев.

Иначе интересът в Русия към поредното Гран При е огромен, фаворити за първото място в танците са Яна Хохлова и Сергей Новитски, които тренираха заедно с Албена и Макс в Одинцово.

Българската двойка не веднъж е хвалила младия дует, а вероятно според руснаците те ще бъдат през следващите няколко години господари в тази категория. Хохлова и Новитски са силно притеснени за изпълнението си този уикенд пред родна публика, но дори и съдиите смятат, че нямат конкуренция за първото място.

Междувременно Писеев отрече за преговори между него и Евгений Плюшченко за връщане на звездата в аматьорския спорт.

„Не сме говорили за пари. Абсурдно е. Ако той иска да се състезава - да се състезава, защо трябва да му плащам, за да се връща.”- казва шефът на руското фигурно пързаляне.