Тейлър Хол отбеляза решителен гол в продълженията, за да донесе успех на Бостън с 4:3 над Нешвил, което бе и пета поредна победа за тима. С това поражение Предаторс загубиха лидерската в Западната конференция.
Брад Марчанд, Крейг Смит и Майк Райли също отбелязаха за Бруинс, които са с баланс от 8 победи и 1 загуба от Нова година насам. Линус Улмарк направи 26 спасявания.

Колорадо се възползва от ситуацията и измести Нешвил от върха, след като се наложи с 5:0 при визитата си на Аризона. Мико Рантанен и Нейтън Маккинън отбелязаха по два гола, Дарси Кюмпер имаше 20 спасявания за първата си "суха мрежа" през сезона.

Назем Кадри също отбеляза, а Колорадо стигна до три гола в интервал от 3:41 минути през втория период.

Том Уилсън и Алекс Овечкин отбелязаха, а Витек Ванечек направи 23 спасявания, за да поведат Вашингтон към успех с 2:0 при визитата на НЙ Айлендърс.
Ванечек записа седмата си победа за сезона и третата "суха мрежа" в кариерата си.

Мартин Некас отбеляза гол и даде асистенция на 23-ия си рожден ден, а Каролина победи Ванкувър с 4:1. Винсент Трочек също отбеляза гол и асистенция за Ураганите, като Себастиан Ахо и Стивън Лоренц също бяха точни. Фредерик Андерсен направи 30 спасявания.

Крис Крайдър отбеляза при оставащи 6:30 минути до края на мача, за да донесе успех с 3:2 на НЙ Рейнджърс срещу Филаделфия. Адам Фокс направи две асистенции за Ню Йорк, а Игор Шестеркин направи 26 спасявания.