Зимната олимпиада може да не е толкова вълнуваща като Летните игри, но има доста интересни неща, които да се видят и във Ванкувър. Олимпиадата в Канада, която предстои догодина, със сигурност ще бъде проследена с още по-голямо внимание от мъжката половина на света, след като на бял свят излезе втория по рода си календар „Fire on ice”.

Първото издание на идеята бе осъществено за 2008 година, а за олимпийската 2010, отново се намериха доброволки. Става въпрос за най-хубавите спортистки, упражняващи зимни дисциплини, които свалиха своите дрехи, за благотворителни цели.

Самите снимки са дело също на професионална спортистка – Ана Арче от Испания, която се състезава в кърлинга. В изданието на календара за 2010 година участват 26 спортистки, със специален акцент именно върху кърлинга. Набраните средства ше отидат за подкрепата на женски тимове по кърлинг, а цената на бройка е 25 евро.

25-годишната състезателка по кърлинг Ирене Скори е само една от девойките, разкрили прелестите си за календар 2010… И не забравяйте, Ирене ще бъде и във Ванкувър 2010!