Олимпийската шампионка в спускането София Годжа от Италия обяви, че ще се завърне в спускането при жените в германския зимен курорт Гармиш Партенкирхен другата събота, след като се е възстановила от фрактура на глезена. 26-годишната скиорка пропусна състезанията в Кортина д‘Ампецо, където спечели спускането миналата година, преди да триумфира със златото на Олимпиадата в Южна Корея.

,,Следващата седмица ще тествам крака си в тренировъчните маншове в Гармиш-Партенкирхен. Ще видим какво ще се случи“, споделя родената в Бергамо. Годжа бе една от състезателките, която подари букет цветя на американката Линдзи Вон след края на етапа в Кортина д‘Ампецо. ,,Като малка много й се възхищавах, въпреки че през изминалия сезон ние бяхме съпернички и аз триумфирах в генералното класиране в спускането пред нея в последното състезание“, сподели тя.

Годжа победи Вон за олимпийско злато в спускането и надделя над американката с три точки в генералното класиране за Малката световна купа в спускането. ,,Липсва ми емоцията и тръпката в ските. Просто трябва да съм сигурна, че съм в добра форма“, завърши италианката. Годжа има пет победи за Световната купа, последната от които в супергигантския слалом в шведския зимен курорт Аре през март. Тя финишира втора зад Вон в двете спускания в Гармиш-Партенкирхен миналата година. /БГНЕС