Словенската състезателка в ски бягането Петра Майдич демонстрира истински героизъм по време на вчерашния старт в индивидуалния спринт. Тя спечели бронзов медал, но с цената на силни болки, заради четири счупени ребра, пише словенското издание Dnevnik. Майдич получи травмата по време на загрявката преди надпреварата, след като падна в дере и се удари в дърво.

Въпреки тежката контузия, Майдич се появи на старта в квалификациите, като й бе даден шанс да стартира накрая, за да се съвземе от инцидента. След като пресече финалната линия на първия си старт, тя падна на снега и единствено успя да се свие на кълбо от силната болка.

Дикторът на стадиона няколко пъти обяви, че участието й на четвъртфиналите е под въпрос, но словенката излезе не само в този старт, но и на полуфинала и на финала. В крайна сметка Майдич спечели бронзовия медал, въпреки че след финиша загуби съзнание.

След направеното й изследване се оказало, че словенката се е състезавала с четири счупени ребра, а петото е "само" пукнато.

Към момента състоянието й е стабилно, но Майдич ще пропусне останалата част от сезона. Възстановяването й, според медицинския щаб, ще отнеме поне два месеца.