Световният шампион Германия триумфира с олимпийската титла в отборната надпревара по ски-северна комбинация.

Винценц Гайгер, Фабиан Рийсле, Ерик Френцел и Йоханес Ридзек финишираха за 46:09.8 минути след ски-скокове от голяма шанца и 4 по 5 километра ски-бягане.

Бундестимът беше абсолютен фаворит, след като Ридзек, Рийсле и Френцел спечелиха съответно първо, второ и трето място в индивидуалната надпревара от голяма шанца в Пьончан, а Френцел взе индивидуалната титла от малката шанца.

Втори на 52.7 секунди завърши олимпийският първенец от Сочи 2014 Норвегия, а бронза с изоставане от 1:07.8 минута заслужиха австрийците, както и на Игрите преди четири години. Това беше и тройката от последното Световно първенство в Лахти 2017.

Австрия потегли с преднина от 6 секунди пред Германия, с 19 секунди пред Япония и с 27 секунди пред Норвегия след ски-скоковете, но още след първия пост Гайгер изведе Будестима на върха с 12 секунди пред норвежците и австрийците.

Рийсле до голяма степен предреши борбата за първото място, като във втория пост добави още 30 секунди към аванса на Германия, а след третия пост на Френцел преднината на Маншафта достигна минута.

Малко преди Ридзек имаше огромна преднина от почти минута и половина и на финалната права взе националния флаг и финишира с него.

В спора за второто място норвежците и австрийците взеха аванс в по-слабия трети пост на Япония, а 2 километра преди края Йогрен Граабак атакува и донесе среброто на скандинавците.

Германия спечели златните медали и в трите състезания от северната комбинация в Пьончан, като най-успешно се представи Френцел с две златни и едно бронзово отличие. 

ски-северна комбинация, отборно, ски-скок от голяма шанца и 4 по 5 километра ски-бягане:
1. Германия (Винценц Гайгер, Фабиан Рийсле, Ерик Френцел и Йоханес Ридзек финишираха) - 46:09.8 минути
2. Норвегия (Ян Шмид, Еспен Андерсен, Ярл Магнус Рийбер, Йорген Граабак) - 47:02.5 
3. Австрия (Вилхелм Денифл, Лукас Клапфер, Бернхард Грубер, Марио Зайдл) - 47:17.6 
4. Япония - 48:18.6
5. Франция - 48:37.0
6. Финландия - 48:40.5