Германия увеличи надеждите си да се класира на четвъртфинал на Световното първенство по хокей на лед, след като в среща от група А съсипа Унгария със 7:2. С днешната победа германците събират 9 точки и изпреварват Дания в битката за 4-ото място в потока. Датчаните имат още два мача до края, но те са със сериозни противници като Швеция и Финландия.

За Германия срещата не представляваше никакъв проблем, след като те отправиха 33 изстрела към унгарската врата срещу 16. Последният им мач е срещу отбора на Франция, което ги прави фаворити за последната позиция.

Матиас Нидербергер откри резултата за Германия и това е трети успешен мач за Бундестима, в който той започва като титуляр. Два гола вкара Нико Щурм, а Джей Джей Петерка добави попадение и две асистенции. По един гол отбелязаха Войчех Стаховяк, Мориц Зайдер и Доминик Кахун.

Унгария вкара головете си в рамките на 2 минути при 0:5, като точни бяха Ищван Тербоч и Миклош Фейеш. Тимът им има 2 точки и ще спори с Австрия за оцеляването си.

В среща от група В Словакия победи с 1:0 Словения, като словенците вече няма как да застигнат който и да е отбор и изпадат в Дивизия 1. Единственият гол за Словакия вкара Рихард Паник в 15-ата секунда на втората третина. Словенците не се предадоха и потърсиха изравняването, което принуди словашкия вратар Станислав Шкорванек да спасява 33 изстрела към мрежата си.

При това положение Словакия събра 8 точки, заема 5-о място, но изостава на 3 от 4-ия Латвия. Двата отбора ще се борят за последната квота за елиминациите, като словаците ще играят с Норвегия. Латвия по същото време на своята пързалка ще се изправи срещу Швейцария. /БТА