Германецът Щефан Баумайстер спечели малката Световна купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом. Баумастер се нареди на разочароващото 21-о място в днешното последно състезание в дисциплината за сезона в Рогла (Словения), но с актив с 384 точки остана на върха в крайното класиране.

Той можеше да бъде изпреварен от южнокорееца Санхо Ли, но азиатецът не успя да спечели, а завърши четвърти днес, с което завърши втори в общото подреждане с 359 точки.

Победител в Рогла стана Едвин Корати (Италия), пред Оскар Квятковски (Полша) и Тим Мастнак (Словения). Мастнак е трети в общото класиране на дисциплината с 266 точки.

Българинът Радослав Янков не успя да преодолее квалификациите, в които не завърши втория манш и остана 31-и. Той приключва сезона в паралелния гигантски слалом на 27-ата позиция с 54 точки.

17-годишните младоци Тервел Земфиров и Александър Кръшняк пък дебютираха в Световната купа по сноуборд. Земфиров се нареди 42-и, а Кръшняк остана 54-и.

При жените в Рогла триумфира Рамона Терезия Хофмайстер (Германия), която си осигури и малкия Кристален глобус в дисциплината с 307 точки. Тя се възползва от наказанието на рускинята София Надиршина заради войната в Украйна и успя да я изпревари. Надиршина завърши кампанията на второ място с 291 точки.

Японката Цубаки Мики завърши втора в състезанието днес, а трета остана Мишел Декер (Нидерландия).