Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 28 шайби и помогна на Ню Йорк Рейнджърс да спечели с 3:2 след изпълнение на дузпи в залата на Анахайм. Георгиев записа трети мач за сезона, след като титулярът Хенрик Лундквист получи почивка.

Стражът на Рейнджърс отрази наказателния удар на Райън Гецлаф, а Понтус Аберг не намери целта за домакините. В същото време Матс Дзукарело и Мика Зибанеяд вкараха при дузпите и гостите спечелиха.

Анахайм допусна седмо поредно поражение, но все пак се добра до точка след изравнителен гол на Рикард Ракел 26 секунди преди края на редовното време.
Ракел добави и асистенция за гола на Якоб Силфверберг, а за гостите Брет Хаудън завърши с попадение и асистенция.

Лидерът в Националната хокейна лига Нешвил записа шеста поредна победа като гост след 4:1 в залата на Тампа Бей и остана без поражение при гостуване от началото на сезона.

Носителят на "Везина Трофи" за най-добър вратар през миналия сезон Пека Рине отрази 42 удара при завръщането си на леда, след като пропусна пет мача заради травма. Кале Ярнкрок и Кайл Търис се отличиха с по гол и асистенция, а Роман Йоси и Миика Саломаки също вкараха за Нешвил, който събра 20 точки.
Слейтър Кукук се разписа за Тампа, който остана лидер в Източната конференция със 17 точки, но прекъсна серия от четири поредни домакински победи.
Монреал нанизи три безответни попадения в последните 3:04 минути и спечели с 6:4 срещу гостуващия носител на купа "Стенли" Вашингтон.

Алекс Овечкин и Ларс Елер се разписаха по два пъти, а столичани наваксаха изоставане от 1:3 и стигнаха до обрат за 4:3 малко след средата на втория период.
Яспери Котканиеми с втория си гол изравни, а Макс Доми даде аванс на домакините с точен изстрел 22 секунди преди края. 2 секунди по-късно Джоел Армия вкара на празна врата, а с това беше поставен нов рекорд за най-кратко време между два гола в Националната хокейна лига. Брендън Галагър също се разписа два пъти за Монреал.

Джош Бейли единствен се разписа при дузпите и донесе победата на НЮ Йорк Айлъндърс с 3:2 над гостуващия Питсбърг. Бейли и Андерс Лий вкараха в редовното време, а двата отбора събраха по 15 точки и се изравниха на върха в дивизия Метрополитън. Доминик Симон Евгени Малкин се разписаха за Питсбърг.

Джъстин Абделкейдър реализира за първи път в кариерата си при числено намален състав и донесе победата на Детройт с 4:3 над гостуващия Ню Джърси.
Това беше 632-и мач на Абделкейдър в лигата, а с попадението си 7:10 минути преди края той донесе третия последователен успех на домакините.

Калгари вкара четири поредни гола в третия период и направи обрат от 1:4 за успеха с 6:5 срещу гостуващия Колорадо. Майк Джордано се отличи с попадение и две асистенции.

Оскар Сундквист се разписа два пъти и помогна на Сейнт Луис да спечели с 5:3 срещу вицешампиона Лас Вегас.

Патрик Лаине реализира хеттрик при завръщането си у дома, а Уинипег спечели с 4:2. Двубоят се игра в Хелзинки.

Дъстин Байфюлиън и Блейк Уийлър допринесоха с по три асистенции, а вратарят Конър Хелебък отрази 36 шайби.

Сергей Бобровски парира 44 удара, 25 от които в третия период, с което помогна на Кълъмбъс да победи Сан Хосе с 4:1.

Дрейк Кагюла се разписа два пъти, а Мико Коскинен спаси всичките 40 изстрела към мрежата си и записа първи "шътаут" в кариерата си, при успеха на Едмънтън с 34:0 над гостуващия Чикаго.

Вратарят Крейг Андерсън пък отрази 46 удара, а Отава надделя с 4:2 над Бъфало./БТА