Филаделфия Флайърс победи с 1:0 като гост Ню Йорк Рейнджърс в мач от първенството на Националната хокейна лига и дерби на Източния бряг, а вратарят на домакините Александър Георгиев спаси 18 удара. Роденият в Русе страж с руски паспорт остана на леда 58:01 минути, след което отстъпи мястото си на полеви играч в опитите на отбора му да стигне до равенството.

Георгиев се справи много добре в последните два периода на мача, когато на 7 пъти спираше фронтални удари. Но българинът капитулира още в 1:40 минута на мача, когато точен беше Оскар Линдблом след пас на Шон Кутюри. Доста повече работа имаше вратарят на Флайърс Антъни Столарц, който трябваше да се намесва 38 пъти, но пък завърши мача с шътаут, негов 12-и в кариерата.

След този резултат Рейнджърс е на 6-о място в Столичната дивизия с 49 точки, а днешните им съперници са точно под тях с 48.

Кайл Конър вкара два последователни гола за Уинипег в редовното време, а също така реализира единствен при дузпите да успеха на тима с 4:3 при гостуването на Бостън. Вратарят на Джетс Конър Хелебьок отрази 36 удара в редовното време и не допусна гол при дузпите, в това число спря с майсторско спасяване Брад Маршан при последния изстрел. Джош Мориси беше другият голмайстор за Джетс, Марк Шийфеле се отличи с две асистенции. Тимът показа, че може да реагира и се вдигна след поражението с 1:3 в понеделник във Филаделфия, за да не допусне три поредни загуби тази година. Уинипег е начело в Централната дивизия на НХЛ с 66 точки, с 2 повече от 2-ия Нешвил. Бостън е на 4-а позиция в Атлантическата дивизия с 60 точки и реални възможности да се изкачи дори 2-и. Патрис Бержерон наниза два гола за Брюинс, Дейвид Пастарнак добави гол и пас, а Маршан участва в изработването и на трите гола. Ярослав Халак на вратата спаси 24 изстрела, в това число и в продължението.

Бъфало победи с 5:4 Калъмбъс като гост и събра 56 точки, заемайки 5-о място в Атлантическата дивизия. Конър Шийри се разписа в началото на третия период, за да осигури успеха на своите. Шийри и Ивън Родригес са единствените в тима на Сейбърс, които завършиха мача с гол и асистенция. Пиер-Люк Дюбоа и Кам Аткинсън пък блеснаха с гол и пас за домакините от щата Охайо, които са 3-и в Столичната дивизия с 59 точки./БТА