Роденият в Русе вратар Александър Георгиев беше титуляр за националния отбор на Русия по хокей на лед, а Сборная победи с 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) Австрия във втората си среща в група В на Световното първенство. Руснаците продължават с 6 точки, а Георгиев спаси 15 удара към мрежата си и беше избран за най-добър играч в руския тим. Това е и негов първи шътаут на Световно първенство.

В другата ранна среща - в група А, отборът на САЩ размаза Франция със 7:1 (3:0, 2:0, 2:1). американците шокираха света, след като паднаха с 1:4 от домакина Словакия на старта на първенството. Алекс Де Бринкат вкара два гола за САЩ, а Франк Ватрано добави едно попадение малко преди края на първата третина, за да поведат с 3:0 в група А в Кошице.

След това Колин Уайт добави още два гола, а Патрик Кейн- който беше капитан на американците при бронзовия им медал миналата година в Дания, добави едно попадение и подаде за още едно. Крис Крайдер заби седмата шайба във вратата на Франция, чийто утешителен гол беше дело на Антони Реш.

Следващата среща на САЩ е утре срещу отбора на Финландия.

Руснаците нямаха никакви проблеми, като Евгений Дадонов вкара две попадения във втора поредна среща. Никита Кучеров добави гол и асистенция. Иван Тельогин покачи на 3:0 в края на втория период след пас на Иля Ковалчук, а самият Ковалчук оформи крайното 5:0 по-малко от пет минути преди края на срещата. /БТА