23- годишният ни скиор Георги Георгиев бе много изтощен, но и изключително щастлив от 11-тото си място в супер комбинацията на Световното в Гармиш- Партенкирехен.

“Беше тежко състезание, не съм очаквал 11-тото място. Страшно се изкефих! Много се радвам. През цялото време се подкрепяхме с Никола Чонгаров. Аз гледах него, той мене. И неговото 22-ро място е добро постижение. Бях подготвен, но съм предполагал, че мога да направя това постижение. Оттук нататък вече ще караме по- освободено на Световното, класирането вече си го направихме. Мислим и се концентрираме за Световната купа в Банско. У нас трябва да сме перфектни.”-сподели специално за Гонг талантът ни в ските Георги Георгиев.

Преди време много специалисти прогнозираха, че той ще е ключова фигура в националния тим и Гого, както го наричат приятелите, оправдава очакванията.

Според него организацията е перфекта, дори преди днешните стартове домакините са обработили допълнително пистите с вода и химикали, за да бъдат в добро състояние за стартовете.

Килиан Албрехт ще се присъедини към тима след 3-4 дни.

Цеко Минев: Да си 11-и от 8000 в света не е лошо

Цялото ръководство на Българска федерация ски сме изключително щастливи от този успех на Георги Георгиев, коментира след суперкомбинацията президентът на БФски Цеко Минев, който гледа наживо състезанието в Гармиш-Партенкирхен. – Тук на световното се видя, че пътя по който българските ски вървят в последните години започна да дава сериозни резултати. Единайстото място на Георгиев на Световното първенство е изключително сериозен успех, като се има предвид, че и двете писти по които се проведе суперкомбинацията бяха много трудни. От ранглиста 8000 души в света да си 11-и не мисля, че не е лош резултат. Класирането на Георги е и най-доброто в историята на наш скиор на световно първенство при алпийците. Така че нека всички оценят по достойнство това което Георги е направил тук в Гармиш-Партенкирхен. Чонгаров също се представи много добре. Само липсата на шанс в слалома му попречи да влезе и той сред първите 20. Специални благодарности на целия треньорски щаб, кйто подготви този успех.