Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев потвърди пред Гонг днес, че между 12 и 15 квоти за Сочи ще имат българските състезателите в ски дисциплините.

В алпийските дисциплини визите при мъжете са три плюс една при жените. В сноуборда, освен Сани Жекова, имаме шанс и за участник при мъжете, три квоти в ски-бягането, а във фрий-стайл за първи път България ще има представител.

„Финансирахме последния етап от подготовката на Николай Найденов. Ще ви изненадам, но най-атрактивната дисциплина с най-много публика са ски-скоковете. Влади Зографски имаше проблеми с екипировката, но сега вече всичко е наред. Той тренира и живее в Австрия, готви се за първия старт от Световната купа. За съжаление, в България няма съоръжение, на което да се подготвя. Дано зарадва България с добро класиране в Сочи. Убеден съм, че Сани Жекова има потенциал за олимпийски медал, но нека не я натоварваме психологически. Свидетел съм как тя прегоря във Ванкувър“- коментира пред Гонг Георги Бобев.

По отношение на финансирането в предолимпийската 2013 вицепрезидентът на БФСки разкри, че са отпуснати допълнителни средства за подготовка, но 50% от разходите се покриват от спонсорите на централата.